Neko nam je život dao da ga živimo najbolje što možemo. Žrtve i trplenje po svaku cenu nisu sigurnost za uspeh. Možda, ako ih mudro zaobiđemo, postignemo mnogo veću sreću i  uspeh.. Najbitnije je upoznati sebe i imati mere, – rekao je Vladeta Jerotić,- u tome je ključ duhovnog sazrevanja. Raditi na sebi čitavog života, sustizati sebe i svoje želje, prevazilaziti stare snove i tražiti nove. To je put uspeha i nove sreće.

Uhvatiti sreću, uhvatiti trenutak, svoj dah, otkucaje srca, uočiti nešto lepo u čemu baš sad uživaš, pa onda neka ide život. Osetio si trenutak sreće… Sve je to život, igra bez pravila i kauzaliteta. Mi bi da ga pokorimo i stavimo u red. Međutim, moramo se nekad i prepustiti svim tim iskušenjima, kako bi doživeli neke nove trenutke..

Bežimo u druge svetove, zemlje,  kontinente da bi pronašli sebe, sabrali svoje trenutke, pronašli nove puteve.Vraćam se kući ponovo srećna, svoja, spokojna sa sobom, željna novih izazova i životnih iskušenja, jer bez njih svaki smisao se gubi, u nezvesnosti se grade novi putevi sreće kao i oni uhvaćeni trenuci..Ponekad ga uhvatimo, a većinom jurimo za njim, a on nam je pred nosom.

17

post a comment